19 de gener de 2018
19.01.2018

La Diputació debatrà sobre el gasoducte francoespanyol

Una moció de la CUP crítica amb el projecte obligarà la resta dels grups a prendre partit

19.01.2018 | 10:44

La CUP de la Diputació de Girona presentarà una moció contra el MidCat, el projecte de gasoducte que ha de creuar la província per connectar Espanya i França.  La CUP s'oposa a la construcció del gasoducte «tant per l'elevat impacte ecològic que pot tenir una obra d'aquesta magnitud, com per l'efecte negatiu que podria tenir aquesta infraestructura per a diferents sectors de l'economia de comarques gironines, com l'agricultura o la ramaderia». La formació, a més, considera «obsolet» el model energètic basat en energies fòssils, i reclama «més polítiques i recursos» per fomentar les energies renovables

El MidCat és un dels projectes d'infraestructures inclosos a la 3a llista de Projectes d'Interès Comunitari i afectaria directament el territori. Es tracta d'un gasoducte d'interconnexió entre la península Ibèrica i França, que va iniciar la seva tramitació el 2007 i es va paralitzar per l'Estat francès el 2010. Tot i així, el 2011 el Govern espanyol va executar el primer tram del projecte des de Martorell fins a Hostalric. Ara el gasoducte es reactiva per completar un segon tram des d'Hostalric a Figueres, i el tram transpirinenc.

Quinze pobles afectats

Segons el projecte, publicat el 2008, els municipis afectats en el tram Hostalric–Figuere serien Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Maçanet de la Selva, Sils, Riudellots de la Selva, Aiguaviva, Bescanó, Salt, Sant Gregori, Palol de Revardit, Cornellà de Terri, Vilademuls, Pontós, Borrassà i Avinyonet de Puigventós. «La majoria d'aquests municipis s'ubiquen en entorns d'alt valor agrícola, ecològic i paisatgístic, sovint protegits», recorda la CUP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema