21 de gener de 2018
21.01.2018

Sis càmpings gironins reben guardons a la fira del sector celebrada a Stuttgart

Els premis els atorga l´associació d´automobilistes més important d´Alemanya, l´ADAC, que amb més de 19 milions de socis és un autèntic lobby turístic

21.01.2018 | 06:30
Sis càmpings gironins reben guardons a la fira del sector celebrada a Stuttgart

Els càmpings gironins continuen sumant reconeixements internacionals aquest 2018. Als set guardons TopCamping, concedits la setmana passada per part dels turistes holandesos en el marc de la Fira Vakantiebeurs d´Utrecht (Holanda), una de les principals del sector, s´han de sumar els sis Superplatz concedits al CMT de Stuttgart que se celebra aquests dies a Alemanya. En aquesta ocasió els premis els ha atorgat l´Associació d´automobilistes ADAC (la que té més socis d´Alemanya, amb més de 19 milions). A més d´això, a Utrecht, l´Àmfora, de Sant Pere Pescador, va ser premiat com a millor càmping de platja per part de la prestigiosa guia britànica Alan Rogers, que recull més de 2.500 establiments europeus.
Els càmpings gironins distingits a Stuttgart amb el Superplatz 2018 són: Les Medes, de l´Estartit; L´Àmfora, Aquarius, La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí. Això significa que més de 30.000 places de càmping de les comarques gironines (una quarta part de la totalitat de places dels establiments que aplega l´Associació de Càmpings de Girona) han rebut aquest 2018 la màxima distinció que concedeixen les guies europees del sector i que atorguen una categoria de cinc estrelles.
Els Superplatz són un dels premis més importants d´Europa i es concedeixen als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis. A tot l´Estat espanyol han rebut aquests guardons 15 càmpings.
Aquests nous reconeixements queden reflectits en les guies de viatges que edita l´ADAC, que són un referent important per als campistes alemanys. El CMT és la fira especialitzada del sector de les més importants d´Europa i se celebra del 13 al 21 de gener. Aquest saló rep 240 mil visitants anuals i té gairebé 2.000 expositors d´un centenar de països i regions.
El president de l´Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va destacar que aquests nous guardons «són un reconeixement als esforços que duen a terme els equips dels establiments gironins i són essencials per atraure més turistes alemanys».

70,5 milions d´inversió en 4 anys
Els càmpings de les comarques gironines continuen impulsant inversions de gran relleu per mantenir al dia les instal·lacions i aconseguir atraure cada cop més turisme de qualitat. En els darrers quatre anys han invertit 70,5 milions d´euros per consolidar-se com a grans parcs de vacances.
La temporada passada els establiments que engloba l´Associació de Càmpings de Girona van invertir al voltant dels 25 milions d´euros (un 47% més que al 2016) en reformes i millores de les instal·lacions per mantenir-les al dia i donar resposta a la demanda. El sector genera 8 milions i mig de pernoctacions l´any i és un dels que creen més ocupació a l´estiu, amb uns 6.500 treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema