L´Institut de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona lidera a Catalunya el projecte «Models of Integrated Tourism in the Mediterranean+ (MITOMED+)», finançat per la Unió Europea, que té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la responsabilitat en el turisme marítim i costaner a la zona del Mediterrani.

Per aconseguir-ho, el projecte augmentarà el coneixement i el debat social entorn a la sostenibilitat turística, aconseguint una millora de la presa de decisions i de la planificació d´aquesta modalitat de turisme.

El MITOMED+ desenvoluparà indicadors pràctics per facilitar la presa de decisions i millorar la governabilitat dels municipis mediterranis. El funcionament d´aquest sistema d´indicadors i la plataforma online que permetrà la seva visualització s´han presentat recentment en una jornada de treball a la Facultat de Turisme, on han participat la resta de socis del projecte procedents d´Itàlia, Croàcia, Xipre i Andalusia.

A Catalunya, tres municipis participen en el projecte en fase pilot: Sant Antoni de Calonge, Sitges i Torredembarra, escollits pel seu reconegut camí en l´àmbit de la sostenibilitat i que recullen dades des del novembre. Aquesta informació serà una eina per a la presa de decisions per assolir millors nivells de sostenibilitat a nivell global.