L'Ajuntament d'Olot El regidor de Cultura, Josep Berga (PDeCAT per nombre d'habitants hauria de tenir una segona biblioteca.

Això no obstant, segons ell, el concepte de biblioteca ha canviat des que va quedar constituïda l'actual biblioteca el 1997. Berga ha explicat que volen una biblioteca d'acord amb les necessitats actuals. És a dir, adequada a les noves tecnologies i enfocada a la participació.

El pla haurà de definir la relació entre la biblioteca nova i l'actual. «Per saber com ha de ser la nova biblioteca, hem encarregat el projecte», ha dit Josep Berga . El regidor ha indicat que preveuen disposar del projecte a l'estiu. Ha precisat que un cop tinguin les dades, demanaran els ajuts necessaris per fer-la a la Generalitat.

El projecte, del qual forma part la creació de la segona biblioteca, ha de definir els equipaments que han de permetre garantir l'accés de la ciutadania a la cultura a través de les biblioteques, en igualtat d'oportunitats i en les millors condicions.

Ha de tenir en compte les noves demandes socials i les noves formes d'accedir als continguts i les experiències culturals. També vol reforçar el valor social de les biblioteques.

Un dels planejaments inicials del pla serà la ubicació. La idea de sortida és fer-la entre el barri de Sant Miquel i la plaça del Carme. La voluntat és que l'equipament serveixi alhora per dinamitzar el nucli antic i el barri de Sant Miquel.

Comissió redactora

L'Ajuntament d'Olot en una de les seves juntes de govern va nomenar els membres de la comissió encarregada de la contractació del pla que preveu la segona biblioteca. Són Josep Maria Corominas (alcalde), Josep Berga (Cultura), Josep Gelis (Planificació Urbanística), Josep Quintana (oposició-ERC), Carme Simón (directora de la biblioteca), Ricard Sargatal (Cultura), Judit Badia (bibliotecària)i Elena Massanas (Consorci d'Acció Social), Carme Renedo (biblioteques Girona), Elena Redó (cap de secció d'Administració i Serveis de l'Ajuntament) i Javier Nieto (Generalitat).