El concurs cooperatiu i artístic Esprint de Contes, obert a alumnat d'educació Primària i Secundària que estigui matriculat en qualsevol centre de les comarques de Girona, el dimecres 7 de febrer celebrarà la quarta edició. Els seus responsables remarquen que el certamen fomenta, de manera lúdica, la creativitat i la cooperació, alhora que reconeix l'excel·lència. L'activitat preveu que, durant un matí, els estudiants treballin en equip amb la finalitat de crear un conte i una obra plàstica que l'il·lustri.

El IV Esprint de Contes es desenvoluparà entre les 10 del matí i les 12 del migdia pel que fa a l'alumnat del cicle superior de Primària, i de dos quarts de 10 i dos quarts d'1 en el que respecte al de primer i segon cicle de Secundària.

El concurs preveu una sola modalitat que abastarà, d'una banda, els àmbits de la narració breu i el conte escrits en llengua catalana o castellana; i, de l'altra, la creació plàstica bidimensional en blanc, negre i tota la gamma d'un altre color. En aquesta edició, el conte no haurà de tenir un final escrit sinó que haurà de ser il·lustrat. L'alumnat participant haurà de seguir unes pautes de treball molt estrictes que, tal com estableixen les bases de l'Esprint de Contes, es descobriran a mesura que es vagi desenvolupant el concurs.

El jurat estarà format pel tintinòleg Joan Manuel Sodevilla, la poeta Esther Fabrellas, la disse-nyadora gràfica Marta Isorna, la periodista Laura Fanals, i les il·lustradores Roser Matas i Nirvana Jiménez. El veredicte es farà públic el 9 de març, en un acte al Teatre Municipal de Girona.