Els Mossos d'Esquadra

Un d'ells va provocar un accident amb ferits a Bordils i als altres dos se'ls va enxampar en controls dels sectors de Trànsit a la Jonquera i Calonge.

El primer dels fets va passar cap a dos quarts de set de la tarda del dia 20, a la carretera C-66 al quilòmetre 26, a l'altura de Bordils. Un vehicle tot terreny va envair el sentit contrari i va xocar contra un turisme. Els agents van auxiliar les dues víctimes, que van haver de ser traslladades al Trueta, i van comprovar que el conductor causant del sinistre semblava begut. En fer-li la prova, va donar un positiu de 0,97 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé quatre vegades per sobre del límit màxim, que era de 0,25 mg/litre.

Per aquest motiu els agents van detenir el conductor, un home de 55 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Julià de Ramis. També li van imputar un delicte de lesions per imprudència. Va passar l'endemà a disposició del jutge i va quedar en llibertat.

Quintuplicant la taxa

El segon cas va produir-se l'endemà, quan els Mososs tenien muntat un control al quilòmetre 776 de l'N-II, a la Jonquera. Cap a la una de la matinada, van aturar un vehicle i van observar que el conductor presentava signes evidents d'anar begut. En fer-li la prova, va donar 1,27 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més de cinc vegades per sobre del límit màxim permès. Per aquest motiu, després d'immobilitzar el cotxe, van detenir l'home de 27 anys, de nacionalitat francesa i veí de Serdinyà (França). L'arrestat va passar el mateix dia a disposició judicial i va quedar en llibertat.

Finalment, el tercer dels fets va tenir lloc el mateix dia 21, al quilòmetre 321 de la C-31, a Calonge on els agents estaven fent un control de drogues i alcohol. Cap a tres quarts de quatre de la matinada, van aturar un vehicle i van veure que el conductor podria anar begut. En fer la prova d'alcohol, els agents van comprovar que l'home va donar un resultat positiu de 0.71 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. Van immobilitzar el cotxe i van detenir el conductor, de 28 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Vall-llobrega. L'arrestat va quedar en llibertat després de declarar a comissaria i resta a l'espera de ser requerit pel jutge.