27 de gener de 2018
27.01.2018

La Comissió Europea es reuneix amb la «Plataforma Resposta al Midcat»

Participen en un acte amb altres entitats europees per denunciar la manca de transparència d'Enagas

27.01.2018 | 07:01

La Plataforma Resposta al Midcat va participar en una reunió a Brussel·les amb la Comissió Europea per denunciar la manca de transparència d'Enagas amb el gasoducte Midcat, projecte que ha d'unir Espanya i França creuant les comarques gironines –ara aturat a Hostalric– i que ha generat el rebuig de l'Ajuntament de Girona i la Diputació pel «greu impacte» per al territori. El grup europarlamentari del que forma part Podemos i les organitzacions no governamentals Amics de la Terra i Waste and food van organitzar el 22 de gener un acte al Parlament Europeu per anunciar l'objecció que presentarien l'endemà a la Comissió d'Indústria, Tecnologia, Recerca i Energia, demanant el vot separat dels diferents projectes que conformen la tercera llista de Projectes d'Interès Comunitari i que inclou el Midcat.

En l'acte hi van participar membres de plataformes ciutadanes d'arreu d'Europa (Irlanda, Suècia, Itàlia, França i Catalunya) i va consistir en una presentació pública, una roda de premsa i una reunió amb la Comissió. Durant l'acte es va destacar l'impacte local que representen les plantes de liqüefacció i els gasoductes projectats, i l'impacte social, climàtic i econòmic. Les entitats van exigir la seva exclusió de la llista de projectes d'interès comunitari i la no inversió de fons públics.

A la reunió amb Catharina Sikow, representant de la Comissió Europea, els gironins van denunciar la manca de transparència d'Enagas i irregularitats durant la construcció del primer tram fins a Hostalric. Sikow va afirmar que es vetllarà per la transparència i el compliment de la normativa. La Plataforma va dir que els resultats de l'acte van ser molt positius per les sinergies amb els participants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook