El grup municipal d'Esquerra Repúblicana de Catalunya presentarà una moció en el proper ple perquè l'actual carrer Reis Catòlics d'Olot passi a denominar-se carrer 1 d'Octubre.

Els regidors republicans Josep Quintana i Anna Barnadas ahir van argumentar que «demanen el canvi, en homenatge a tots els ciutadans que van veure trepitjats els seus drets i llibertats i tots els que es van enfrontar a l'agressió i la violència de l'Estat».

A més, van valorar que l'1 d'octubre va canviar la història, perquè entre els ciutadans i el Govern es va fer possible una jornada de votacions.

La regidora Anna Barnadas va assenyalar que coneixen l'existència d'un procediment per al nomenclàtor dels carrers de la ciutat. Això no obstant, va considerar que l'Ajuntament hauria de fer una excepció. Barnadas va justificar que la situació que es viu també és excepcional.

Els dos regidors van considerar que han escollit pels canvis un dels principals eixos d'entrada a la ciutat. Això no obstant, el motiu primer és el nom de Reis Catòlics. Segons ells, els Reis Catòlics són el fonament ideològic de l'actual estat.