La Fundació Oncolliga Girona que organitza diumenge coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer, que és el 4 de febrer. Es tracta de la Run4Cancer, una cursa solidària d'àmbit provincial que enguany arriba a la quarta edició entre les vuit seus on se celebra: Figueres, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Olot, Salt, Riudellots de la Selva i Tossa de Mar.

L'organització d'aquesta prova va a càrrec de la delegació d'Oncolliga a cada població, amb el suport i col·laboració d'altres entitats del municipi, i des de la primera edició el nombre de participants no ha parat de créixer.

«L'any passat hi va haver 3.400 participants i esperem que aquest any podrem superar aquesta xifra i arribar als 4.000», indica Carla Garrido, responsable de l'àrea de Promoció de l'Oncolliga.

El Run4Cancer consta de dues modalitats: un circuit de 10 quilòmetres pensat per a corredors habituals, i un altre de 5 quilòmetres pensat per a tots els públics i ideal per fer en família. Els recorreguts són circulars i transcorren pels nuclis dels municipis i el seu entorn. La sortida serà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de la cursa i hi haurà la possibilitat d'inscriure-s'hi el mateix dia des d'una hora abans de la sortida.

Fins avui, estarà habilitada també la plataforma online per inscriure's de manera anticipada, a www.oncolligagirona.cat.

Les inscripcions dels participants i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l'any passat uns beneficis de 17.466,39 euros, que es van destinar a finançar els diferents serveis que l'Oncolliga ofereix als malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.