Els operaris de l'empresa Rubau Tarrés, ahir, van començar a posar formigó al centre del Firal. Posaven el formigó al voltant dels plàtans. L'acció representa el pas previ a la instal·lació de les lloses de basalt i en conseqüència falta poc perquè es comenci a percebre el que serà el passeig a partir de l'estiu. És a dir, en un termini breu de temps es podrà veure una part del passeig ja amb un aspecte molt proper al que serà quan estigui acabat.

El fet de començar a formigonar significa que les conduccions subterrànies d'aigua, d'electricitat i gas estan ja instal·lades en la part de l'espai central que va de la llibreria Drac fins als antics quioscs de gelats. També ha finalizat la instal·lació de les conduccions per sota de les calçades laterals. El projecte preveu que les calçades d'asfalt i les voreres actuals desapareguin i tot sigui una sola peça. És a dir, com és el Firalet, però sense rugositats.

Nou túnel

Pel que fa a la part de l'espai de transició entre el Firal i el Firalet denominat Firal Petit, fan el trasllat del transformador d'electricitat que estava al mig fins a la nova ubicació a la Illa del Teatre. En aquesta part, començaran un túnel que connectarà el pàrquing de l'Illa del Teatre amb el del Firalet. L'aparcament de l'Illa del Teatre és de caràcter privat i en són usuaris els veïns de la zona. Pel que fa al del Firalet, és una zona d'aparcament de pagament per temps.

Fonts de l'Ajuntament han explicat que les l'Ajuntament obres . Van començar en el Firal Petit a l'agost. La primera acció va ser treure els plàtans del Firal Petit i traslladar-los a un viver. La idea és conservar-los per tornar-los a plantar en parts del que serà el futur Firal Petit i també n'hi haurà que substituiran els arbres del Firal que estan en mal estat.

En servei a l'estiu

La previsió és que quan el nou Firal es presenti a la gent com una obra acabada, tots els plàtans de l'espai presentin un aspecte saludable. La previsió és que arribada la primavera els treballs ara centrats a la zona del Teatre estiguin acabats en línies generals. Posteriorment, les obres es traslladaran a la zona de la font del Mil·leni. La intenció és que, entrat l'estiu, gran part de l'espai pugui estar en servei.