02 de febrer de 2018
02.02.2018

Especialista en delictes d'odi al 012

02.02.2018 | 10:22

L´atenció de 44.372 consultes sobre el dret d´estrangeria i la integració de les persones estrangeres, a través del número de telèfon 012, aporta una altra dada rellevant de l´informe d´activitat del 2017. El 57,1% de les comunicacions les han fet ciutadans immigrants i el 39,1%, personal de les administracions públiques –sobretot d´ajuntaments.

Sobre aquest servei, el secretari d´Igualtat, Migracions i Ciutadania va avançar que en els propers mesos s´hi incorporarà una persona especialitzada en delictes d´odi i una altra d´especialitzada en el treball de cures. «És un delicte que no es manifesta», va lamentar, i va remarcar la importància d´oferir una millor atenció a les víctimes de discriminació.

D´altra banda, el resum de 2017 també aporta informació sobre les 40 principals nacionalitats estrangeres presents Catalunya; un llistat que encapçalen el Marroc i Romania, seguides a més distància per Xina, Itàlia, Pakistan, França, Hondures, Bolívia, Colòmbia i Equador. Respecte a Hondures, a la setena posició i l´única nacionalitat que ha incrementat les peticions d´arrelament, Amorós va alertar que cada vegada hi ha més dones hondurenyes que arriben sense la documentació en regla i de manera sistemàtica, trobant-se en una situació de vulnerabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook