06 de febrer de 2018
06.02.2018
Diari de Girona

Camprodon promou amb un Erasmus l'aprenenatge en entorns naturals

La UdG coordina un projecte europeu amb centres ambientals de França, el Regne Unit, Finlàndia i Eslovènia

06.02.2018 | 11:25
La primera trobada de docents, a finals de gener, al Ripollès.

L'escola Doctor Robert, de Camprodon, i el Centre d'Educació Ambiental Alt Ter participen en un projecte educatiu europeu Erasmus+ centrat en promoure l'aprenentatge efectiu en entorns naturals, denominat Nanol (Nurturing affinity to nature through outdoor learning in special places). La Universitat de Girona coordina el programa, que té com a socis europeus centres d'educació ambiental de França, el Regne Unit, Finlàndia i Eslovènia.

Camprodon i Sant Joan de les Abadesses van acollir, el divendres 26 i el dissabte 27 de gener, la primera trobada d'aquest Erasmus+, que té com a objectiu encoratjar els mestres d'educació Primària a utilitzar l'aprenentatge a l'aire lliure. Per fer-ho, es proposa apostar per pràctiques innovadores que vinculin el currículum acadèmic als espais naturals. La iniciativa també promou la col·laboració entre escoles i parcs naturals, a través de l'intercanvi d'experiències i la realització de pràctiques.

Durant la primera part del programa –que dura 30 mesos– es posen en comú els diferents contextos i experiències de tots els socis, i aquest primer any se centra en la formació dels docents i en la creació de propostes per al curs vinent. Al juny es farà una segona trobada a Eslovènia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook