07 de febrer de 2018
07.02.2018

El 80% dels gossos abandonats a la Garrotxa són cadells de mascotes

Una consellera demana que la comarca s'adhereixi a una campanya d'esterilització

07.02.2018 | 00:07

La consellera Cristina Molas (ERC) a l'oposició del Consell Comarcal de la Garrotxa va afirmar, en el darrer ple, que el 80% dels gossos abandonats a la Garrotxa són cadells de mascotes.

A partir d'exposar el percentatge i de recordar el cost del servei de recollida i custòdia d'animals de companyia per la comarca, Cristina Molas va demanar que el Consell Comarcal de la Garrotxa faci difusió de la campanya que l'entitat animalista FAADA té previst fer a la Garrotxa.

Segons va explicar, l'entitat porta el lema «Soc responsable» i està destinada a identificar i esterilitzar les mascotes.

Molas va assenyalar que FAADA fa la campanya en l'àmbit de tot Catalunya i la pot fer gràcies a la col·laboració desinteressada dels veterinaris.

L'any passat, l'entitat va aconseguir fer 8.429 esterilitzacions i 5.564 identificacions, només a Barcelona. Des del seu inici, el 2012, ha dut a terme un total de 46.561 accions veterinàries.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (PDeCAT), va recordar a Molas que «Vostè ha contactat amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA)». Es tracta de l'organisme responsable d'afrontar els abandonaments d'animals i la posterior custòdia.

El president va assenyalar que l'abandonament d'animals de companyia és una de les preocupacions del Consell Comarcal de la Garrotxa. Va avançar que l'ens comarcal té previst fer una visita a Osona.

Es tracta d'una de les poques comarques catalanes que ha aconseguit reduir l'abandonament dels animals de companyia. En 10 anys, les campanyes de sensibilització i esterilització han aconseguit disminuir en un 26% els abandonaments a Osona.

Previsió de despesa

El Consell Comarcal de la Garrotxa preveu que les necessitats del servei de recollida i custòdia d'animals de companyia pugin fins a 550.000 euros en els 3 anys vinents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook