Les temperatures mínimes avui han caigut en picat a la província de Girona i els valors sota zero són ben presents a la majoria de localitats.

Amb tot, la zona de l'Empordà se n'ha salvat i els valors encara es mantenen en positiu.

El temporal de neu i fred ha remès però ara ha tocat aquesta baixada de les temperatures que afecta molt destacadament les zones del Pirineu on hi fa fred de ple hivern i hi ha hagut fortes gelades.

A Puigcerdà s'ha registrat avui una mínima d'11 graus sota zero, a Das de -14,9 i al Ripollès, a Ulldeter la mínima ha davallat fins als -13,1 graus i a Sant Pau de Segúries és de -5,4 graus.

A d'altres zones de la demarcació els registres tampoc són gaire elevats. Per exemple, a Girona ciutat s'ha baixat fins als -1,1 graus i a Fornells, als -1,4. a La Selva també hi ha valors negatius com ara els -1,1 de Vilobí d'Onyar i a la Garrotxa, de -2,5 graus.

La previsió es que avui s'imposi el sol, tot i que a la tarda s'espera algun ruixat en forma de neu al voltant dels 500 metres per la zona de la Garrotxa, la Selva i l'Alt Empordà. Segons l'avís de neu del Meteocat les precipitacions serien a partir de la tarda i nit.

Les temperatures es mantindran baixes durant els propers dies. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per vent i es preveu un fort onatge durant el dia d'avui a la Costa Brava.

Les restes del temporal encara són presents i una mostra és que es mantenen dues carretres tallades des del diumenge a la demarcació: són una que transcórrer pel Monseny i l'altra, pel Pirineu. Són la GIV-4016 entre Planoles i Toses i la GIV-5201 entre Viladrau i Sant Marçal de Montseny.

A l'N-260, entre Alp i Fontanals hi ha restricció al pas de camions per la presència de gel i neu a la calçada.

Aquest temporal ha deixat gruixos de neu de prop d'un metre al Ripollès i ha canviat el paisatge de moltes comarques.