El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres per a la construcció d'una rotonda a la carretera GI-632 a Bellcaire d'Empordà. La Generalitat invertirà 800.000 euros en els treballs, que s'iniciaran durant la tardor i tenen un termini d'execució de quatre mesos. Aquest punt de la carretera registra un trànsit de 6.200 vehicles diaris. L'objectiu és reordenar la circulació i millorar la seguretat viària. La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 40 metres i comptarà amb quatre ramals. Dos seran a la GI-632, un altre cap al nucli urbà de Bellcaire (conegut com a 'camí Fondo') i un altre al futur vial urbà previst en el planejament municipal.

El projecte licitat també inclou el drenatge de la rotonda a través d'un calaix de 4 metres d'amplada, 2 d'alçada i una longitud de 32 metres. El calaix millorarà la capacitat hidràulica actual i donarà continuïtat a un torrent ja existent que creua la carretera. La il·luminació de l'espai es resoldrà amb una columna de 18 metres ubicada a l'illot central de la rotonda. Aquest espai, a més, s'enjardinarà amb gespa i oliveres.

Aquestes actuacions han de permetre reordenar el trànsit d'aquest punt i afavorir la seguretat viària a l'entrada al nucli urbà. La carretera GI-632 uneix Bellcaire amb l'Escala (Alt Empordà) i fa temps que la zona reclama aquesta rotonda.

La previsió inicial era que els treballs comencessin a principis de 2017 però s'hi han fet algunes modificacions, que han implicat reduir el nombre de ramals -passant de cinc a quatre-.