L'Audiència de GironaQuan els pares d'una de les famílies afectades van denunciar els fets, els nens tenien 5 i 9 anys. Aquella tarda, tal com va explicar la mare durant la vista, els havia deixat amb l'acusat mentre ella estava treballant. En arribar, va notar que els nens estaven molt callats i en preguntar-los, el més gran li va dir que l'home «els havia fet un massatge» a les parts íntimes. També van explicar que havia introduït «un pal de color blau» a l'anus del més petit dels germans i que els havia fet mirar «una pel·lícula per adults», justificant que era per ensenyar-los com es feien els nadons.

Aquell mateix dia, els nens van ser visitats a l'hospital de la Cerdanya, on els especialistes els van detectar possibles agressions de caràcter sexual. Durant la sessió d'ahir es va explicar que les proves no havien estat concloents, però sí que es dona credibilitat als relats dels petits, que, tal com van explicar les psicòlogues, «van oblidant els fets a consciència» perquè estan «avergonyits i els crea malestar».

A més de la declaració de la primera família, el processat també hauria abusat d'un altre nen de 3 anys. El pare del menor va explicar durant el judici que l'acusat havia estat cuidant el seu fill unes quantes vegades i que es van disparar totes les alarmes quan el petit els va preguntar si «llepar el penis estava mal fet». Els progenitors van admetre que van requerir atenció psicològica després del succés.

Trastorn de personalitat

Quan van passar els fets l'acusat vivia amb els seus pares i ocupava el número 12 de la llista d'ERC a les eleccions municipals de Puigcerdà. Durant la sessió d'ahir, els psicòlegs van realitzar un perfil de la personalitat de l'home, el qual van definir com «ansiós-depressiu», amb un «trastorn de personalitat» i un «bloqueig afectiu». Tot i això, els psicòlegs van negar que l'home tingués un desig sexual envers els menors. Aquestes explicacions van deixar la sala amb dubtes, ja que prèviament un agent de policia havia explicat que arran de la investigació li havien descobert fotografies de menors sense roba i pornografia infantil.

Coaccionat per declarar

El darrer a declarar va ser l'acusat, que va optar per contestar les preguntes de la seva advocada. L'home va confirmar que havia fet classes de repàs als dos germans de la família, i va afirmar que sempre que anava a casa dels nens hi havia algun adult. El processat va explicar que durant les declaracions que va prestar en un inici estava pressionat per la defensa i que es pensava que «si acceptava la culpabilitat, la pena seria menor». També va relatar que des del moment en què va ingressar a la presó havia estat realitzant pagaments de responsabilitat civil «de forma voluntària».

El ministeri fiscal l'acusa d'un delicte d'abús sexual a un menor de 13 anys i dos delictes d'abús sexual amb accés carnal per via anal. La pena total és de 30 anys de presó amb una responsabilitat civil de 16.000 euros. L'acusació particular s'adhereix a la petició del fiscal i demana una indemnització de 60.000 euros. La defensa demana l'absolució, però en el cas que s'acabi condemnant l'acusat vol que es tinguin en compte un atenuant per reparació de danys, un per dilacions indegudes i un per alteració psíquica.