09 de febrer de 2018
09.02.2018

Matí gèlid amb un nou rècord de temperatura a Das de -22,8 graus

El registre del municipi de la Cerdanya és el més baix dels darrers 17 anys · A la resta de la província els termòmetres han baixat entre dos i quatre graus

09.02.2018 | 10:17
Un vehicle amb el vidre ben congelat a Verges

Camps blancs, cotxes amb una fina cap de gel i fins i tot, algunes restes de la nevada d'ahir encara . Aquesta és la imatge que s'ha repetit en molts punts de les comarques de Girona aquest matí.

Els termòmetres han caigut entre dos i quatre graus en moltes poblacions i això fa que l'ambient sigui ben gèlid, de cru hivern.

Aquest era l'aspecte d'un camp de Verges aquest matí:

Aquest matí a Verges hi havia una mínima de -1°C amb gebrada - Àngel Galán Mont ? @angelgalanmont


A la població pirinenca de Das avui s'ha donat un nou rècord històric, amb un registre de 22,8 graus, el registre més baix d'aquesta estació meteorològica dels darrers 17 anys.

Les temperatures en zones de l'interior i del litoral però s'han mogut en valors mínims d'entre els un i cinc graus. I això ha provocat que molta gent que tenia aparcat el vehicle a fora al carrer, hagués de treure'n el gel.

A Girona ciutat per exemple, s'han assolit els -5,7 graus i a Banyoles, els -3,9.

Al Pirineu però hi ha hagut registres molt baixos i en zones més baixes s'han donat mínimes inferiors als 8 graus sota zero.

Les temperatures per avui es mantindran baixes i el Meteocat té vigent un avís per fred, degut a aquesta situació de curts registres.

Aquesta és la previsió per a les pròximes hores:

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook