El fantasma de la gran nevadaahir al matí, quan el poble es va aixecar emblanquinat i amb volves persistents caient del cel. Aquest va estar encapotat fins a primera hora de la tarda i la neu va caure amb una intensitat especial entre dos quarts de 10 i el migdia. Un panorama que va dur l'Ajuntament a activar el pla de prevenció per nevades i a tirar sal sobre les voreres de l'estació de tren, els centres educatius i el dispensari mèdic.

La precaució i la possibilitat que la situació meteorològica es compliqués va fer suspendre les classes de les dues escoles de Primària, Sant Esteve i Benaula, de l'institut de Secundària i de la llar d'infants Els Ninots. Una decisió que es feia avinent en places i parcs del poble, on grups d'infants i joves aprofitaven la neu per fer ninots i llençar-se boles els uns als altres. La majoria de les criatures més petites no havien nascut o no poden recordar la nevada que, aviat farà 8 anys, va agafar a tothom per sorpresa, va tallar les comunicacions amb Caldes i va deixar el poble sense llum diversos dies, com a bona part de Girona.

Ahir, però, la cosa va evolucionar diferent i la neu va quallar al terra durant tan sols unes hores, cobrint parcialment la calçada de les carreteres que comuniquen el poble amb la N-II i les poblacions veïnes. La carretera de Llagostera, que travessa Caldes i està parcialment en obres, va mostrar l'aspecte més blanquinós a les hores centrals del dia, però el trànsit va anar desfent una neu que no va tenir temps d'acumular gruix. Com a la majoria de carrers, a mesura que avançava la tarda les basses van guanyar terreny alimentades per l'aigua que rajava de les canals; la neu que es desfeia a les teulades.

L'Ajuntament va crear l'etiqueta #neucaldes per compartir imatges de la nevada a les xarxes, i així ho van fer nombroses persones. Un veí d'Aigües Bones ho va aprofitar per recordar l'incivisme d'alguns propietaris de gossos que no recullen les defecacions i va respondre a la crida escrivint, irònicament, que l'Ajuntament «per fi ha fet desaparèixer les caques de gos al parc infantil» d'aquesta urbanització. Ironies a banda, amb aquest hashtag es van publicar vídeos i fotografies d'espais nevats com l'ermita de Santa Seclina, les Termes Romanes, l'entorn dels balnearis, les rambles, el parc de la Font de la Vaca o el camp de futbol.

Amb el pas de les hores, aquest paisatge blanc inèdit des de feia uns quants hiverns es va anar desfent i el cel, aclarint. De fet, la jornada va acabar amb una posta de sol marcadament taronja i lluminosa que contrastava amb el gris plom que havia dominat el dia.