Els tècnics de Turisme de l´Ajuntament de Puigcerdà no se´n saben avenir. La Festa del Trinxat ha repetit i fins i tot millorat l´èxit de convocatòria de l´any passat i en tan sols una setmana ha venut pràcticament tots els tiquets. En 7 dies, l´Ajuntament ha venut 850 tiquets i tan sols queden nou taules lliures de les 96 que muntarà. Des de l´àrea municipal de Turisme han donat per fet que aquesta setmana hauran de penjar el cartell de bitllets esgotats i obrir la llista d´espera. El sopar serà el dia 24.

Des de l´Ajuntament han considerat que un dels factors principals d´aquest èxit és el fet que en els últims anys la Festa del Trinxat s´ha transformat i ha passat d´un ambient dominant de distinció i elegància a un de més alegre i esbojarrat. Això ho ha fet possible un nou públic més jove que s´ha quedat al ball posterior i, també, l´increment de les famílies. La convocatòria, l´any passat, d´un concurs de màscares també hi va ajudar. També ha contribuït a la renovació dels assistents les noves fórmules gastronòmiques que hi aporta l´associació Cuina Pirinenca de Cerdanya.

A hores d´ara, ja hi ha reservades les 12 taules de protocol, amb autoritats locals, comarcals i nacionals, i 72 taules d´una mitjana de 8 comensals, la qual cosa comporta que ja hi ha assegurada l´assistència de 600 persones, segons han explicat des del consistori. Entre els assistents hi ha grups de Manresa, Sitges, Andorra, la Seu d´Urgell i la resta de la comarca que fa molts anys que hi van, i gent nova com ara de València.