La situació meteorològica continua moguda a les comarques de Girona.

Després de dos episodis de nevades que van afectar la setmana passada, primer a zones del Pirineu i Prepirineu i després, a les comarques de la Selva, Gironès i el Baix Empordà, en àrees on no sol nevar.

El d'avui però s'espera que sigui un episodi de nevades que a la província es focalitzaria principalment en la comarca de la Selva. Aquí es preveu que la cota pugui baixar fins als 400 metres, segons el Meteocat. I fins i tot, les precipitacions puntualment cauran en forma de neu granulada.

El Meteocat té en actiu un avís per neu.

La resta de precipitacions que cauran a la província seran en forma de pluja.

Tot i això, cal dir que fruit de les nevades dels darrers dies encara hi ha algunes carreteres amb problemes a la província.

  • La GI-400 està tallada a Alp
  • A la GI-404 és obligat l'ús de candenes
  • A l'N-152 al seu pas per Puigcerdà cal utilitzar cadenes i està restringit el pas de camions de més de 19 tones.

L'entrada de la tramuntana ha deixat avui aquesta imatge a Verges

El Meteocat també té dos avisos més que afecten les comarques gironines. Un per vent, ja que a l'Alt Empordà s'esperen ratxes superiors als 30 quilòmetres per hora.

I un altre per l'estat de la mar, que afectarà a la Costa Brava amb onades superiors als 2,5 metres d'altura.

Aquest matí el vent ja ha començat a bufar de valent a Roses. A la següent imatge es poden veure les palmeres del passeig amunt i avall pel vent.

Aquesta situació porta avui de nou temperatures molt baixes arreu de la província. A Girona s'han assolit els 4,3 graus, a Das, -6,1 graus negatius i a Ulldeter, -10,11.

La previsió és que els registres es mantinguin baixos de cara a demà també.