Les nevades Les precipitacions van ser destacables i van quallar en molts punts de la geografia, però, malauradament, van generar algunes incidències a la xarxa viària. Les més destacables es van produir a l'autovia A-2 al seu pas per la Selva interior, on durant el matí, diversos conductors es van veure sorpresos per la intensa nevada. Els efectius d'emergències, Bombers i Mossos d'EsquadraPer precaució, es va haver de tallar aquesta via entre Caldes de Malavella i Girona en sentit nord durant més d'una hora. La restricció va començar pels volts de dos quarts d'onze del matí per la forta presència de neu i per la possibilitat de plaques de gel a la calçada. I cap a les dotze i cinc del migdia ja tornava a ser oberta. Els Mossos d'Esquadra van desviar els vehicles per l'autopista AP-7, on les màquines llevaneu van treballar a la comarca selvatana.

La policia també va haver d'assistir dos accidents de trànsit. El primer sinistre viari va tenir lloc a Caldes a l'altura del quilòmetre 696 en sentit Barcelona. Per causes que es desconeixen van bolcar dos vehicles després de xocar entre si i es van produir dos ferits lleus. A causa de l'accident es va tallar l'A-2 en sentit sud i hi va haver retencions d'uns tres quilòmetres. L'altre fet va tenir lloc a Sils, on un Seat Arosa va sortir de la via. Els ocupants no van resultar ferits.

On la nevada va ser més intensa va ser a la comarca de la Selva. Va nevar a Hostalric, Caldes de Malavella, Sils o Tordera, entre d'altres. Al Gironès ho va fer de valent a Llagostera, però també van caure volves a Quart, Girona o Vilablareix. Al litoral també hi va estar nevant, sobretot a la zona del Baix Empordà. A les zones altes de les Gavarres hi va caure un bon gruix, com a Romanyà de la Selva. En canvi, en punts de la costa les volves van ser purament testimonials, com a Palafrugell o Palamós.

Tens fotografies i vídeos de la nevada?

  • Si tens fotografies i vídeos de les nevades d'avui i vols que els publiquem, envia'ls via WhatsApp al número 628 81 83 78. També els pots compartir als nostres perfils de Facebook i Twitter.

Escoles tancades

Les nevades també van afectar, segons Ensenyament, 20 centres escolars i fins a 7.066 alumnes. Concretament van ser els de: Sils, Breda, Hostalric, Caldes, Riells i Viabrea, Riudarenes Sant Feliu de Buixalleu, Cassà de la Selva i Llagostera. Pel que fa al transport, hi va haver 29 rutes que van avançar l'hora de recollida dels alumnes, i van passar del migdia a mig matí, per evitar incidències. Aquest fet va afectar uns 700 alumnes. També es van avançar les rutes de l'escola i de l'institut de Cassà i de l'EE de la zona de Cassà-Riudellots-Llagostera. Tot plegat va suposar l'afectació d'uns 340 alumnes.

Segona nevada en pocs dies

Aquest episodi de neu gairebé es va encavalcar amb el que es va produir dilluns i dimarts a cotes més altes del Pirineu gironí però que també va afectar alguns punts de la comarca de la Garrotxa i de la Selva. Aquesta nevada ahir encara generava algunes afectacions viàries. Restaven tallades des de diumenge per la presència de neu la GIV-4016 de Toses a Planoles i la GIV-5201 entre Viladrau i Sant Marçal de Montseny. I a la GI-404 calia utilitzar cadenes per accedir a Das.