Dimarts de Carnaval

És el cas de Vidreres, Verges i Albons. En aquests tres municipis avui s'hi serveixen uns plats fets amb l'ajut de tot el poble i que tot apunta que provenen de molts anys enrere.

A Vidreres per exemple, s'apunta que el Ranxo té el seu origen a l'època feudal i que es feia aquest àpat per donar menjar als pobres.

La recepta tradicional inclou arròs, patates, mongetes del ganxet, porc i un sofregit fet amb ceba i tomata entre d'altres ingredients. Com en les últimes edicions, aquest dimarts s'han repartit unes 3.000 racions d'aquesta tradicional sopa entre tots els assistents que s'han acostat fins a la cèntrica plaça de l'Oliva.

La novetat d'enguany és que s'ha cuinat amb una perola més, arribant a un total de 28. "Algun any ens havíem quedat curts i els organitzadors no n'havíem pogut menjar", explica la Sandra, una de les ranxeres que participa en la seva elaboració. El Ranxo és l'acte més important del Carnestoltes a aquesta població i el seu origen es remunta a uns 200 anys enrere.

El mateix passa amb la Sopa de Verges i l'arrossada d'Albons.

Aquests tres actes congreguen molta gent vinguda de les comarques de la Selva i l'Empordà. Que no es perden l'àpat i les activitats vinculades al seu voltant.

Aquest matí a Vidreres ja es podien veure fumejar des de primera hora les peroles.

I a Verges i Albons també ho tenen tot preparat.

Aquests actes però porten dies preparant-se ja sigui per acumular tot el material necessari o per anar a buscar els aliments que composen aquests plats. Aquí un exemple, el de la Comissió del Ranxo de Vidreresel de la Comissió del Ranxo de Vidreres