La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot va aprovar, fa uns dies, la contractació de la plataforma informàtica que ha de donar suport als pressupostos participatius. Després de valorar entre tres propostes, l'Ajuntament es va decidir per la proposta de Miquel Roig Cava, valorada en uns 21.000 ?.

La plataforma ha de permetre informar la ciutadania, presentar propostes, votar i fer el seguiment de les actuacions sorgides en el procés participatiu.

L'Ajuntament d'Olot va presentar, fa uns dies, el pressupost participatiu, que implica una zona que abasta els barris de les Fonts, Bonavista, Sant Roc, Batet i Pequín.

En el decurs del cap de setmana passat, va tenir lloc la primera trobada de veïns al casal de Sant Roc. Les reunions vinents estan previstes a les Fonts, Bonavista i Pequín.

També hi ha taules itinerants que cada setmana informen els veïns i també reben propostes. Les persones que no poden participar en les taules presencials tenen l'opció de fer arribar les seves propostes a través de la pàgina web participa.olot.cat.

A partir del març, es faran noves trobades, perquè els veïns i les veïnes puguin debatre quines actuacions d'entre les que s'han proposat troben més prioritàries, sobre com millorar-les, o fer-les més transversals.

La votació de les propostes tindrà lloc del 5 al 20 de maig. Podran votar, totes les persones empadronades als barris de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc i que siguin majors de 16 anys.

L'Ajuntament d'Olot preveu destinar 100.000 ? anuals a propostes de millora dels barris presentades pels veïns.