Investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) i del Centro de Investigación Biomédica en Red de Obesidad y Nutrición (Ciberobn) exposaran els resultats dels seus treballs sobre inflamació crònica i malaltia metabòlica prevalent al simposi avui i demà a l'hospital Josep Trueta de Girona. A la trobada hi participaran nombrosos especialistes de diverses ciutats espanyoles i europees, com Roma, Tolosa i París.

La sessió de benvinguda anirà a càrrec de José Manuel Fernández-Real, de l'Idibgi i del Ciberobn i cap de la secció d'Endocrinologia del Trueta; de Wifredo Ricart, també de l'Idibgi i del Ciberobn i cap de servei de la mateixa secció, i del president de la Fundació SEEN, Manuel Puig.

L'impacte de la microbiota de la glucosa en humans i en animals seran els temes d'obertura, que aniran seguits d'una presentació sobre els microbis «comensals», el sistema immune innat i adaptatiu. La inflamació, la microbiota i l'estructura, i la funció cerebral tancaran les sessions de la primera jornada. La inflamació, la malaltia cardiovascular i el cervell obriran les sessions del segon dia, amb una breu explicació sobre l'estudi Prevenció amb dieta mediterrània (PREDIMED). La trobada seguirà amb una exposició sobre inflamació del teixit adipós associat a l'obesitat; l'interrogant sobre si els sensors d'energia hipotalàmica són un objectiu farmacològic adequat contra l'obesitat i la inflamació; nous actors en inflamació i malalties metabòliques o la pregunta sobre si es podria considerar el teixit adipós un òrgan immune, entre d'altres.