L'alcalde de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà (PDeCAT), ha demanat més inversió del Departament d'Ensenyament en el manteniment de l'escola Sant Cristòfor.

Llorà ha argumentat que l'escola del seu poble és un edifici d'interès projectat per l'arquitecte, Joan Roca Pinet, entre el 1911 i el 1912. Inscrit dins dels models modernistes, l'edifici va ser posat en servei el 1918. Joan Roca i Pinet va projectar 5 grups escolars. Va ser l'arquitecte que va donar forma a l'eixample de Manel Malagrida. Per això, el poble ha presentat els actes del centenari.

En la presentació, Llorà va explicar que l'Ajuntament ha gastat més de 150.000 ? en obres de millora i que encara n'hi preveu gastar 150.000 més en el decurs d'aquest any. Pintaran i repararan la façana i milloraran els tancaments de les portes i les finestres.

Sobre la base de la inversió municipal, ha reclamat més compromís del Departament d'Ensenyament amb el manteniment i millora de l'escola.

Llorà ha argumentat: «A les Planes, no podem fer una escola nova, perquè tenim el compromís de mantenir la que tenim». Ha considerat que l'Ajuntament de les Planes ha d'afrontar una despesa més elevada del normal en l'adequació d'un edifici centenari a les necessitats actuals. Això no obstant, ha indicat que l'edifici és molt gran i compleix les necessitats escolars de la localitat. El centre atén 175 escolars de 3 a 12 anys.