La pluja va alterar i deslluir ahir la programació dels actes de Carnaval d'algunes poblacions, sobretot les desfilades. A Olot està previst que se celebri avui a la tarda i Castelló d'Empúries va haver de suspendre la rua infantil de la tarda. A la Bisbal d'Empordà, en canvi, es va poder esquivar el mal temps i les disfresses van desfilar a la Gran Rua. La capital del Baix Empordà estava previst que tanqués la jornada amb un ple absolut al concert de Txarango i Radio Hits, a més del discjòquei Kharloss Selektah.

El cap de setmana s'estrenava el divendres al vespre a Castelló d'Empúries amb una de les quatre rues que té lloc el cap de setmana. Per l'avinguda principal d'Empuriabrava van desfilar unes 1.200 persones en 25 carrosses i 29 comparses, respectivament. En canvi, ahir es va suspendre la rua infantil. Per avui s'esperen les darreres desfilades, un gran àpat popular i un ball. Olot tampoc va tenir sort amb el temps i els organitzadors van decidir a darrera hora ajornar la rua fins avui a quarts de cinc de la tarda.

A Girona diversos barris van celebrar activitats. Un dels programes d'actes va ser el dels 6 barris de l'esquerra del Ter.

A la Bisbal d'Empordà també va resistir el temps i les disfresses de personatges clàssics, les dels darrers pesonatges de dibuxos animats com Lady Bug i altres del tot originals van començar a desfilar a partir de les quatre de la tarda des del carrer 6 d'octubre, a l'altura del Terracotta Museu. Va continuar al llarg de l'avinguda les Voltes i fins al passeig Marimon Asprer per acompanyar les colles i carrosses de la rua en un dels actes principals del Carnaval de la Bisbal.

Davant del Teatre s'hi havia insta·lat un escenari per a la presentació i el ball de les colles. I al vespre l'esperat concert per al qual dos dies abans ja s'havien esgotat totes les entrades anticipades.

Poblacions més petites com Vilafant o Agullana també van viure ahir una jornada carnavalesca, el darrer amb l'antiga Festa de la Xuia.