La justícia militar té oberta la investigació d'un presumpte cas d'assetjament sexual en el si de les Forces Armades sofert per una dona soldat a la caserna de Sant Climent Sescebes, segons han confirmat fonts del Ministeri de Defensa. El succés hauria tingut lloc al Regiment Arapiles 62 i prové de la denúncia que va realitzar una soldat a un cap i un altre company soldat per assetjament professional i sexual.

El cas va transcendir l'octubre del passat any quan la soldat va decidir no sol·licitar la renovació professional en les Forces Armades. Llavors, el seu capità va preguntar els motius que la portaven a aquesta decisió i la soldat li va relatar el presumpte cas.

Davant aquesta denúncia, el capità va informar el cap d'estat major de l'exèrcit de terra (JEME), general Francisco Javier Varela, per a l'obertura d'un expedient disciplinari a tots dos militars. Va ser informada llavors la fiscalia i el titular del Jutjat Togat Militar Territorial número 31 de Catalunya ha acordat la incoació de diligències prèvies per poder esclarir els fets. En concret, el jutge militar estudia si els fets poguessin ser constitutius de delictes d'abús d'autoritat o relatius a l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques, previstos i castigats en els articles 47, 48, 49 i 50 del Codi Penal Militar.

Paral·lelament també ha sortit a la llum un presumpte cas similar que va tenir lloc al Regiment 47 d'Infanteria de Palma de Mallorca el passat mes de novembre, quan una soldat va demanar la baixa mèdica a causa del presumpte assetjament sofert per part d'un tinent.