La querella que van presentar els més de 200 afectats per les càrregues policials de l'1-O a Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis segueix endavant. La setmana passada van començar les primeres declaracions dels perjudicats i està previst que aquestes s'allarguin, almenys, fins a l'abril. En el cas dels denunciants de Sant Julià, van començar a declarar el dimecres passat i ho continuaran fent al llarg de tota aquesta setmana.

En total, hi ha una quarantena de veïns que han decidit sumar-se a la querella i que explicaran la seva versió dels fets davant la jutgessa i la fiscal. Segons explica l'advocat voluntari que porta les denúncies del municipi, Dani Dieguez, «hi ha veïns de totes les edats i perfils: des de joves de 20 anys fins a dones de més de 70».

Paral·lelament, un bomber dels Estats Units, Ben Pratt, va lliurar ahir una quinzena de signatures al Parc de Bombers de Girona en contra de la «violència» de l'1-O. La seva voluntat és continuar explicant el que va passar a Catalunya un cop torni als Estats Units.