22 de febrer de 2018
22.02.2018

Campdevànol s'alia amb la Universitat de Vic per potenciar la docència i la recerca

L'hospital comarcal del Ripollès i el centre universitari acorden col·laborar en l'activitat d'investigació i formació d'estudiants de Ciències de la Salut perquè facin pràctiques. Les dues entitats busquen un «marc permanent de cooperació»

22.02.2018 | 10:40
Un moment de la presentació del conveni entre l´hospital i l´UVic.

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i l'hospital de Campdevànol han signat un acord marc de col·laboració per potenciar la docència i la recerca entre ambdues entitats. El conveni que han signat és fruit d'uns interessos en comú pel que fa al foment de la investigació i formació en Ciències de la Salut, així com de la voluntat de treballar conjuntament en activitats de docència, recerca i transferència de coneixement en aquest àmbit, remarquen des de l'hospital comarcal del Ripollès.

Segons el que estableix el conveni, la Fundació Privada Hospital de Campdevànol podrà donar suport a la universitat en la captació i provisió de talent qualificat i acreditat per implicar-se en el projecte acadèmic en Ciències de la Salut de la UVic-UCC d'acord amb el Pla d'Estudis i els perfils requerits.

Així mateix, el centre hospitalari podrà col·laborar amb la UVic-UCC en la formació dels seus estudiants dels àmbits de les Ciències de la Salut, en general, i dels estudis de Medicina, en particular, acollint-los en els seus espais hospitalaris i de consulta mèdica, en la mesura de les seves possibilitats i capacitat docent.

D'altra banda, el centre de Campdevànol participarà en l'activitat de recerca en l'àmbit de les Ciències de la Salut de la UVic -UCC col·laborant en alguna línia de recerca d'interès comú, ja sigui a través de la creació de càtedres o a través de fórmules alternatives.

Igualment, es cooperarà en l'impuls d'activitats de transferència de coneixement i innovació, i es donarà suport en formació contínua i internacionalització. Les dues institucions treballen conjuntament per acabar de definir com es materialitzaran aquestes col·laboracions.

Segons explica el director gerent de l'hospital de Campdevànol, el doctor Joan Grané, «potenciar la docència i la recerca forma part dels objectius estratègics de l'hospital», és per això que el centre busca aliances per treballar en aquest aspecte.

A més, afegeix que «d'acord amb la UVic-UCC posa de manifest la voluntat de les dues entitats de comptar amb un marc permanent de col·laboració i cooperació».

Segons el degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol, «l'acord permetrà oferir als estudiants unes pràctiques individualitzades de primer nivell, la qual cosa és sens dubte un dels principals atractius d'aquest ensenyament».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook