Més d'un centenar de persones van assistir ahir a la conferència sobre salut mental i addiccions organitzada per l'Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques a l'hotel d'Entitats de Girona.

La conferència va anar a càrrec de la doctora Begoña Gonzalvo, coordinadora dels centres d'atenció i seguiment a les drogodependències de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l'Institut d'Assistència Sanitària.

Gozalvo va posar l'accent en la prevenció i va explicar els motius pels quals l'addicció a substàncies és una malaltia mental i un problema de salut que per tant s'ha de tractar i prendre consciència de que es té.

I és que la patologia dual -quan una mateixa persona pateix una addició i alhora un trastorn mental- és una de les qüestions que més preocupa les famílies i professionals, per això cal uin abordatge integral d'ambdues patologies.

Està documentat que les persones que presenten algun problema de salut mental tenen més probabilitat de desenvolupar una addicció, ja que afecten les mateixes àrees del cervell».