Un camioner que feia ruta d'Itàlia cap a Espanya va trobar aquest dissabte 15 immigrants dins del seu vehicle en arribar al peatge de l'AP-7 de Figueres. Amb aquest, ja són 27 els polissons localitzats en camions de transport a les comarques gironines. Tal com va avançar El País, el conductor va sentir fressa al remolc del camió quan va travessar la Jonquera. Havia fet cinc parades en total, l'última a Ventimiglia (Itàlia), i només s'havia aturat a França per omplir el dipòsit. Quan va arribar al peatge de l'AP-7 de Figueres, el camioner va decidir alertar dels sorolls els Mossos d'Esquadra, que van obrir la caixa i van trobar 13 homes i dues dones adults, 11 dels quals provenien d'Eritrea i els quatre restants d'Etiopia. Tots es trobaven en bon estat de salut.

En la declaració que els van prendre els Mossos d'Esquadraque els havia indicat a quin camió havien de pujar per tal d'arribar suposadament a França. Després de prendre declaració, van ser traslladats a la comissaria de la Policia Nacionale la Jonquera, que té competències en estrangeria, i van ser retornats a França el mateix dissabte.

Tercer cas en vuit dies

Amb aquest cas ja són 27 els immigrants que s'han localitzat a les comarques gironines en tres camions de transport procedents d'Itàlia. El 9 de febrer un transportista de matalassos que provenia de Ventimiglia i anava cap a València va aturar-se al quilòmetre 35 de l'AP-7 a Garrigàs, i va trobar quatre homes tunisians. Un cas semblant va ocórrer a Celrà, quan el conductor de l'empresa Mascotrans Logístics va trobar vuit persones al remolc en arribar d'un viatge a Itàlia, tres dels quals eren menors. Els tres incidents tenen la ciutat de Ventimiglia (fronterera entre França i Itàlia) com a denominador comú, fet que fa pensar als investigadors que els tres grups d'immigrants podrien haver entrat als camions allí i amb ajuda.