Un total de 800 persones van visitar dimarts passat, la fira Univers Jove del Ripollès o el que anteriorment es coneixia en aquesta comarca com a Saló de l'ensenyament. Segons els organitzadors del certamen, aquesta és una xifra rècord, ja que es van sumar 200 participants més que en l'edició passada. A més, també es va comptar amb una cinquantena d'estands, 15 més que el 2017.

La fira va obrir les portes a les deu del matí amb la inauguració per part del president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell o la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, entre altres autoritats. En la seva intervenció, Manso va subratllar que amb quatre edicions d'aquest esdeveniment s'ha aconseguit que sigui considerada la tercera fira del sector més important de Catalunya. «Això ens honora i ens fa molt feliços la potència i la transcendència que ha assolit», va valorar Manso.

Enguany, el certamen es va estructurar en cinc espais: Universitats, Més formacions, Orientació, Ocupació i Cocreació. La majoria dels centres educatius van aprofitar l'esdeveniment per presentar la nova oferta formativa del curs 2018-2019. Entre ells va destacar especialment la presència inèdita de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb la resta de les universitats més importants del país i d'altres centres importants que ja eren assidus al Saló de l'ensenyament del Ripollès com les universitats de Barcelona, Girona, Lleida o la Universitat Ramon Llull.

L'Univers Jove també va congregar oferta de formació professional de sis comarques. Hi van ser presents tots els centres educatius del Ripollès, a més d'una representació molt àmplia de les comarques d'Osona i la Garrotxa alguns centres de la Cerdanya, el Vallès Oriental i el Pla de l'Estany. A més, s'hi va sumar la presència de la Plataforma empresarial del Ripollès amb la voluntat de divulgar els perfils professionals més buscats a la comarca i proporcionar orientació en la recerca de feina o la confecció d'itineraris formatius.

També es va habilitar un servei d'orientació personalitzada i es van fer demostracions en directe en diversos estands com: exhibicions de body painting, maquillatge, massatges, tractaments de bellesa o una masterclass de spinning, entre altres. Paral·lelament, a l'escenari s'hi van dur a terme píndoles formatives relacionades amb estudis tecnològics, administratius, científics, la vida universitària o l'aprenentatge d'idiomes.

Univers Jove combina oferta formativa, oferta laboral, demostracions en directe, treball tècnic, orientació i atenció personalitzada.