Segons el Meteocat, la neu cau a municipis de La Selva, la Garrotxa, el Ripollès i el Gironès.

El front ha arribat al llarg del dia d'avui a Catalunya i cap a la tarda ja s'han pogut veure les primeres pluges. Cap a la tarda, aquestes precipitacions febles s'han transformat en neu a les cotes de 250-300 metres. Meteocat ha activat el preavís de neu a totes les comarques gironines, excepte l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l'Estany. També hi ha l'avís per l'estat de la mar, ja que sembla que hi ha maregassa a la zona del cap de Creus i el cap de Begur.

Previsió per als pròxims dies

Durant la nit de dilluns a dimarts, els mapes ensenyen que el front provocarà una baixada important de les temperatures: a primera hora la fred serà més intensa al nord de Catalunya. A les comarques gironines, les mínimes estarien entre -10 i -2 graus, mentre que les màximes no superarien els 8 graus. A part de l'avís de fred també es mantindria el de neu del dia anterior, encara que és possible que la cota pugi cap a uns 500 metres durant el migdia. Aquestes nevades podrien deixar més de 10 centímetres. Tot i així, hi podria haver puntualment nevades a cotes més baixes tal com pot passar avui. També és possible que durant el dia apareguin diverses precipitacions.

El dimecres sembla que serà el punt àlgid del front a causa del xoc que hi haurà de masses d'aire. Això podrà provocar l'augment de les precipitacions, encara que la fred es mantindrà i la cota de neu anirà pujant. A la zona de Girona, les baixes temperatures podrien fer que la cota de neu comencés el dia a 200 metres fins a arribar als 600 metres.

El dijous hauria de seguir una dinàmica semblant: pluges i les cotes de neu que continuen pujant fins a superar els 1.000 metres. Pel que fa a la fred, sembla que la temperatura començarà a recuperar-se. A partir d'aquí, el front ja aniria desapareixent, encara que pot deixar algunes de les seves característiques fins a finals de setmana.

Els mapes, doncs, mostren un inici de setmana complicat, on seran protagonistes la fred, la neu i les pluges. Malgrat totes aquestes previsions, els experts també afirmen que cal estar molt pendent dels mapes per veure com evoluciona el front. És per això que es recomana seguir les informacions de les fonts oficials.