La investigació de l'Agencia de Salut Pública de Catalunya ubica l'origen del brot de gastroenteritis aguda de la Cerdanya que ha afectat 357 persones en un establiment de restauració de l'estació d'esquí de Masella.

Segons va informar ahir el Departament de Salut, la investigació epidemiològica i ambiental que Salut Pública es va iniciar la setmana passada a partir de la notificació al Servei d'Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya confirma que es tracta d'un brot de gastroenteritis aguda per Norovirus (genogrup 2) en un establiment de l'estació de Masella. Conjuntament amb l'empresa afectada, s'han pres totes les mesures cautelars de prevenció i higiene corresponents, indica la conselleria.

Els afectats són 346 menors, d'entre 8 i 14 anys, i 11 professors de 8 escoles de Catalunya (tres de les comarques gironines, tres de Barcelona Sud i dues del Barcelonès Nord), i també d'un grup d'escolars francesos. Tots ells s'allotjaven en cinc establiments de la comarca i estaven portant a terme activitats d'esquí i muntanya durant la Setmana Blanca a la zona de la Cerdanya.

Sense hospitalització

Cap dels afectats ha requerit ingrés hospitalari i la majoria van ser atesos en centres d'atenció primària i atenció continuada, mentre que d'altres escolars van ser recollits pels seus pares.

Els primers afectats van començar a notar símptomes. Els quadres clínics s'acompanyen, en general, de simptomatologia lleu amb predomini de vòmits, nàusees i dolor abdominal, i en alguns casos de febre i diarrea, segons ha informat el Departament de Salut.