Prop de 300 nois i noies d'educació Primària i ESO van compartir, ahir a la tarda, les seves inquietuds sobre el medi ambient polar amb Joan Riba, responsable de medi ambient i laboratoris de la base antàrtica Juan Carlos I (UTM-CSIC). Des d'Empuriabrava a Igualada, passant pel Maresme,el Barcelonès i el Baix Llobregat, un grup d'alumnes experts en aquest espai polar van compartir coneixements amb tècnis i científics a través d'una videoconferència des de cadascun dels centres escolars amb la base, situada a l'illa Livingston, a una latitud de 62º Sud; és a dir, a l'Antàrtida.

Aquesta videoconferència forma part de les activitats proposades des del material didàctic «Expedició a l'Antàrtida. Un món per descobrir», un projecte interdisciplinari de la col·lecció TeideProjectes de l'Editorial Teide. TeideProjectes és una proposta de materials educatius sobre un entorn virtual d'aprenentatge que facilita la implementació de la metodologia de treball per projectes als centres, que aquest curs ja segueixen 2.000 alumnes a Catalunya.

En aquesta ocasió, l'encàrrec del projecte, en el qual s'integren totes les assignatures, és la celebració d'un simpòsium d'experts en la conservació del medi ambient amenaçat de l'Antàrtida. Els estudiants es converteixen en experts mediambientals que completen les seves investigacions compartint dubtes amb els tècnics de la base.