L'alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter (ERC), ha indicat que plantejarà la masoveria als propietaris de les cases en mal estat ubicades damunt de la cinglera

Reverter ha valorat la possibilitat de la masoveria urbana com una solució per al mal estat d'algunes de les cases del nucli antic del muniicpi. El sistema de masoveria consisteix en el fet que el llogater es faci càrrec de les obres de millora i de manteniment de la casa, que va a càrrec del lloguer que hauria de pagar al propietari de l'habitatge.

L'alcalde ha explicat que la millora de les teulades i la connexió dels desaigües a la xarxa de sanejament són elements clau per a la conservació de la cinglera. Es tracta de mesures que, segons ha assenyalat el polític, estaran previstes en el Pla de Protecció de la Cinglera de Castellfollit de la Roca.

A més de la masoveria urbana, Miquel Reverter ha assenyalat que intentaran cercar recursos per ajudar els propietaris a rehabilitar les cases. El batlle també ha avançat que es dissenyarà un programa de xerrades i reunions per conscienciar els veïns de la necessitat de reparar les construccions situades a sobre de la cinglera de Castellfollit.

Al seu damunt s'hi estenen 152 cases, entre les quals n'hi ha 30 que estan buides. Un d'aquests immobles desocupats, segons ha informat Miquel Reverter, fa poc temps que va haver de ser ensorrat de manera subsidiària per l'Ajuntament, perquè amenaçava ruïna.