Les veus dels locutors del programa Cilindrada, un dels més coneguts de Ràdio Olot, tornaran a sortir dels altaveus el 10 de març vinent en la festa commemorativa del 40 aniversari del programa.

Jaume Cos, antic locutor del programa i president de Motor Club Garrotxa, ha recordat que en aquella època les Comarques Gironines eren un dels centres neuràlgics dels esports dels cotxes i de les motos. Això no obstant, les cadenes de televisió i emissores de ràdio estatals no estaven per les activitats relacionades amb el motor.

Va ser quan un grup d’amics olotins van decidir fer el programa Cilindrada per poder oferir informació dels ral·lis que es feien a les comarques gironines i Osona. El 1977 van començar les emissions del programa entre les 15 i les 17 hores de la tarda.

L’antic locutor i organitzador, Jordi Sellas, ha explicat que van començar a cobrir les proves de les comarques gironines, però van arribar a retransmetre en directe la major part de les de la península i el ral·li de Montecarlo.

El programa Va assolir una xarxa de corresponsals que traspassava continents. Fins al punt que connectaven en directe amb el campionat del món de Fórmula 1 de Sudàfrica.

Tot i això, Ràdio Olot només es podia sintonitzar a les comarques gironines, Osona i amb esforços a d’altres comarques de Barcelona. Sellas ha expicat que aficionats de Barcelona feien experiments amb els aparells de ràdio per poder escoltar el programa.

Durant un temps van fer el programa a través de la COPE i van poder cobrir tot Catalunya.

Sellas ha opinat que l’èxit estava en la transmissió de les emocions que sentien els locutors. L’èxit els va valdre el reconeixement de les federacions catalana i espanyola d’automobilisme.

Segons ha avançat, en la festa comemorativa s’hi podran trobar les figures dels ral·lis de cotxes, del trial de motos i del motocros que entusiasmaven els joves d’aquella època. Ha confirmat l’assistència de 70 figures del motor, periodistes i organitzadors de proves de motor d’àmbit internacional

Hi haurà els periodistes de l’època, una exposició de fotografies i una mostra dels vehicles esportius de l’època. La celebració coincidirà amb l’arribada d’una prova de cotxes clàssics del Pla de l’Estany.

El plat fort serà la retransmissió a cel obert del programa Cilindrada amb els 20 locutors que van estar en el programa entre el 1977 i el 1990.

Hi haurà una arrossada popular amb tertulia final i un fi de festa que durarà fins a les 19 hores.