01 de març de 2018
01.03.2018

Olot celebra el 40 aniversari de l'inici del programa de ràdio 'Cilindrada'

La festa aplegarà 70 figures del motor de les dècades dels setanta i del 80 i periodiste destacats de l´època

02.03.2018 | 06:30
Olot celebra el 40 aniversari de l'inici del programa de ràdio 'Cilindrada'

Les veus dels locutors del programa Cilindrada, un dels més coneguts de Ràdio Olot, tornaran a sortir dels altaveus el 10 de març vinent en la festa commemorativa del 40 aniversari del programa.
Jaume Cos, antic locutor del programa i president de Motor Club Garrotxa, ha recordat que en aquella època les Comarques Gironines eren un dels centres neuràlgics dels esports dels cotxes i de les motos. Això no obstant, les cadenes de televisió i emissores de ràdio estatals no estaven per les activitats relacionades amb el motor.
Va ser quan un grup d´amics olotins van decidir fer el programa Cilindrada per poder oferir informació dels ral·lis que es feien a les comarques gironines i Osona. El 1977 van començar les emissions del programa entre les 15 i les 17 hores de la tarda.
L´antic locutor i organitzador, Jordi Sellas, ha explicat que van començar a cobrir les proves de les comarques gironines, però van arribar a retransmetre en directe la major part de les de la península i el ral·li de Montecarlo.
El programa Va assolir una xarxa de corresponsals que traspassava continents. Fins al punt que connectaven en directe amb el campionat del món de Fórmula 1 de Sudàfrica.
Tot i això, Ràdio Olot només es podia sintonitzar a les comarques gironines, Osona i amb esforços a d´altres comarques de Barcelona. Sellas ha expicat que aficionats de Barcelona feien experiments amb els aparells de ràdio per poder escoltar el programa.
Durant un temps van fer el programa a través de la COPE i van poder cobrir tot Catalunya.
Sellas ha opinat que l´èxit estava en la transmissió de les emocions que sentien els locutors. L´èxit els va valdre el reconeixement de les federacions catalana i espanyola d´automobilisme.
Segons ha avançat, en la festa comemorativa s´hi podran trobar les figures dels ral·lis de cotxes, del trial de motos i del motocros que entusiasmaven els joves d´aquella època. Ha confirmat l´assistència de 70 figures del motor, periodistes i organitzadors de proves de motor d´àmbit internacional
Hi haurà els periodistes de l´època, una exposició de fotografies i una mostra dels vehicles esportius de l´època. La celebració coincidirà amb l´arribada d´una prova de cotxes clàssics del Pla de l´Estany.
El plat fort serà la retransmissió a cel obert del programa Cilindrada amb els 20 locutors que van estar en el programa entre el 1977 i el 1990.
Hi haurà una arrossada popular amb tertulia final i un fi de festa que durarà fins a les 19 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook