La Creu Roja i el Creu RojaBanc dels Aliments de Girona provinents del Fons d'Ajuda Europea per a les persones més Desfavorides (FEAD). El menjar es fa arribar a la població gironina amb més dificultats econòmiques i, per tant, en una situació de vulnerabilitat.

Aquestes entitats tenen adjudicat el servei de distribució del programa d'aliments europeu a les comarques de Girona, que ara arriba a la tercera fase del bienni 2017-2018. El gruix del finançament, el 85%, va a càrrec del FEAD i el 15% restant, de l'Estat -al conjunt del qual es distribuiran 84 milions de quilos d'aliments.

A Girona, la Creu Roja i el Banc dels Aliments assumeixen, cadascuna d'elles, la meitat de les més de 600 tones de productes assignats a aquestes comarques; és a dir, 309.035,04 quilos que cada organització està fent arribar a les associacions del territori amb què treballen. En concret, des dels seus centres operatius es distribueix el menjar entre 70 associacions que, al seu torn, el faran arribar a les persones més desfavorides de cada àrea. En el cas de la Creu Roja, treballa amb més de 34 entitats que traslladaran els aliments a més de 17.400 gironins, entre els quals hi ha nadons.

Es tracta de productes alimentaris de primera necessitat, bàsics, de llarga durada, fàcils de transportar i d'emmagatzemar. Així, la cistella de menjar que surt d'aquest programa inclou arròs, cigrons cuits, llet pasteuritzada, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, crema de verdures deshidratades, galetes, mongetes tendres en conserva, fruita en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols, oli d'oliva i conserva de sardina en oli vegetal.