L'hospital Josep Trueta de Girona ha posat en funcionament aquest mes una cabina de fototeràpia d'última generació per tractar diverses malalties de la pell com la psoriasi o l'èczema atòpic. L'aparell funcionarà al matí i a la tarda i el centre hospitalari calcula que hi passaran una cinquantena d'usuaris cada dia.

En aquesta cabina, el pacient hi està dempeus mentre l'aparell emet radiacions ultraviolades de diferents tipus i intensitats, a través de diverses làmpades de dos metres d'alçada que permeten una irradiació homogènia a tot el cos.

El sistema està monitorat en tot moment des d'un ordinador controlat per professionals d'infermera del Servei de Dermatologia de l'hospital de referència de les comarques gironines.

Es tracta de l'aparell de fototeràpia més evolucionat de les comarques gironines que es destina al tractament de diverses malalties cutànies que tenen en comú un origen inflamatori, autoimmunitari o tumoral.

Està especialment indicat en les formes extenses de malalties freqüents, com l'èczema atòpic o la psoriasi, una malaltia que afecta el 2% de la població i que serà el perfil més habitual dels pacients que passaran pel Gabinet de Fototeràpia del Trueta.

També s'hi poden tractar pacients amb moltes altres afectacions de la pell, ja que el tractament s'adequa a les necessitats de cada usuari.