L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha tancat el 2017 amb un nivell d'endeutament del 29,75%, cosa que suposa una reducció de més de la meitat del nivell d'endeutament del consistori des de l'inici de l'any 2015.

Les dades són el resultat de la liquidació de l'any 2017, el qual es tanca amb un romanent de tresoreria per a despeses generals d'1.966.360 euros. En el ple municipal, el regidor d'Hisenda i primer tinent alcalde, Pau Preses, va voler destacar que «amb l'aplicació del romanent de l'any 2017 cancel·larem definitivament el préstec del pla de proveïdors que l'anterior equip de govern va concertar la legislatura anterior, el maig de l'any 2012, i passem pàgina definitivament d'aquest capítol del nostre Ajuntament».

De la liquidació de l'any 2017 també destaca la disminució dels ingressos pendents de cobrament dels exercicis anteriors, que s'ha obtingut gràcies a la tasca realitzada conjuntament amb XALOC i el seguiment del cobrament de subvencions i ingressos provinents d'altres administracions fet des de l'equip de govern.

En l'anàlisi del tancament també s'ha arribat a la conclusió que el període mitjà de pagament a proveïdors del quart trimestre del 2017 i ha destacat que «tots els proveïdors de l'Ajuntament cobren les factures en menys de 30 dies i, de fet, el quart trimestre de l'any 2017 les van cobrar de mitjana en un termini inferior als 21 dies.

El romanent de la liquidació del pressupost del 2017 s'aplicarà inicialment a reduir l'endeutament municipal i permetrà al llarg de l'exercici del 2018 finançar diverses inversions, al mateix temps que seguir reduint l'endeutament municipal.