El temporal de fred i neu que va provocar que es declaressin en alerta 40 províncies de l'Estat va causar 4 morts i va provocar una gran afectació a les carreteres i en el transport ferroviari. Així, dues persones van perdre la vida a causa d'un accident de trànsit a la carretera A-1234, al terme municipal d'Albalate de Cinca, a Saragossa. La directora general de Justícia i Interior del Govern d'Aragó, María Ángeles Júlvez, va explicar que el sinistre es va produir «a causa de les condicions de la carretera», davant el temporal de neu que va afectar l'autonomia.

Paral·lelament, un home de 65 anys va morir a la localitat biscaïna de Galdakao després de patir una caiguda a causa de la neu. L'accident es va registrar a dos quarts de deu del matí quan la víctima va relliscar i es va donar un cop al cap en caure. Diversos sanitaris es van desplaçar fins al lloc dels fets però només van poder confirmar la mort de l'home.

Finalment, una persona va morir a l'estació d'esquí de Formigal (Osca) després de quedar sepultat per una allau en una zona de fora de pistes. Es tracta d'un monitor d'esquí de l'estació hivernal, segons van informar fonts del Grup Aramón. L'esquiador, que va ser localitzat atrapat sota la neu i en aturada cardiorespiratòria, va ser traslladat al centre mèdic, on l'esperaven serveis sanitaris del 061. Tot i els esforços mèdics i la ràpida actuació del personal d'aquesta estació, l'esquiador va perdre la vida.

Per altra banda, diversos trens procedents o amb destinació a Galícia van registrar problemes derivats de l'acumulació de gel i neu a l'altura de Zamora. En concret, tres Alvias van romandre diverses hores aturats a l'estació per problemes en el canviador, i que es corresponien amb els trajectes Santiago-Madrid, Madrid-Pontevedra i Madrid-Ferrol. Aquests serveis van ser transbordats a altres trens que els van permetre arribar a la localitat de destí.

Pel que fa als desplaçaments aeris, la caserna El Fuerte, situada a Breña Baja, a La Palma, va acollir durant la nit de dimarts 210 persones, entre elles nombrosos ancians i tres persones amb minusvalideses, a causa de la suspensió dels seus vols pel pas de la borrasca Emma.

Tots ells eren turistes estrangers, principalment alemanys, britànics i francesos, i el mateix es va produir durant la nit de diumenge amb un total de 189 persones. Les tasques de preparació d'allotjament i la ubicació van ser dutes a terme per la Unitat de Suport a la projecció de la caserna El Fuerte.