El temporal de neu del febrer ja s'ha acabat. La segona nevada d'aquest últim episodi va passar ràpidament durant el dia per l'arribada d'aire càlid del sud que va empènyer cap al nord l'onada de fred siberià. Per tant, en els pròxims dies s'espera que les temperatures remuntin lleugerament amb intervals de precipitacions.

Aquest dimecres de nevada, més intensa i amb grans gruixos acumulats sobretot al Ripollès, la Garrotxa i zones de la Selva Interior, també ha estat marcat per un canvi de tendència en les temperatures. Habitualment les temperatures mínimes tenen lloc durant la matinada. Amb tot, l'arribada de la neu va fer que durant la nit els termòmetres fossin més alts mentre les mínimes (gairebé cap va ser negativa) s'assolien entre el matí i el migdia. Per contra, les temperatures màximes s'assoleixen, durant el dia. En aquesta ocasió, els termòmetres van començar a remuntar a l'inici de la tarda i, cap a les set de la tarda, en la majoria de localitats seguien pujant i encara no havien assolit la seva màxima del dia, amb l'excepció de les comarques de muntanya.

En concret, i deixant a banda les zones molt elevades de muntanya (com Alp o Núria, amb -11,5 i -9,3 graus de mínima i -3,1 i -1 de màxima), Sant Pau de Segúries va ser el municipi amb la temperatura mínima més baixa del dia a la demarcació, amb -6,2 graus assolits a les cinc de la matinada. La màxima, en aquest cas, va arribar a les sis de la tarda amb 1,5 graus.

El model era el mateix per a la gran majoria d'estacions de la xarxa del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Amb temperatures mínimes que s'assolien, de mitjana, entres les 8 i les 11 del matí i amb màximes que marcades a partir de la tarda vespre.

Altres exemples. A la ciutat de Girona, a les sis de la tarda encara pujava la temperatura amb una màxima de 4,8 graus. La mínima va arribar a les 9 del matí i va ser de 0,4 graus mentre, a les 12 del migdia, Girona tenia 1,4 graus.

Situacions similars van passar a la Bisbal d'Empordà amb 5,6 de màxima durant la tarda i 0,2 de mínima a les 10 del matí. O a Roses, 11 de màxima a les cinc i mitja de la tarda i 1 de mínima a les 10 del matí. Igual a Cabanes, amb 6,1 de màxima a la tarda i 1 de mínima a les 10 del matí, com a Banyoles, amb 5 graus de màxima a partir de les 18 hores i -0,7 de mínima a les 7 del matí. Altres punts com a Santa Coloma de Farners arribaven a -0,4 graus a la matinada i a 4,3 a les sis de la tarda. Al litoral el comportament va ser similar. Per exemple, a Platja d'Aro es va assolir una màxima de 4,5 graus (que seguia pujant) a les sis de la tarda i una mínima de 0,3 graus a les vuit i mitja del matí.

D'altra banda, els principals gruixos de neu acumulada pel temporal van tenir lloc en comarques catalanes com l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, Osona, l'Alt Urgell, Pallars Jussà, Solsonès... A les comarques gironines, amb dades fins a les 14 hores proporcionades pel Meteocat, s'assolien els 13 centímetres a Gombrèn, 10 centímetres a Ripoll (tot i que al final del dia havien superat els 20), 8 cm a Sant Feliu de Pallerols, 5 a Puigcerdà o a destacar 1 cm a la ciutat de Girona (a Montjuïc).

Previsió per als pròxims dies

Pel que fa a la previsió del temps, el Meteocat va donar per finalitzat l'episodi de temporal de neu per l'onada de fred siberià. En general, avui continuaran les precipitacions, sobretot al Pirineu i Prepirineu, però amb cota de neu al voltant dels 1800 metres mentre la temperatura pujarà entre moderadament i acusadament arreu del territori català. A les comarques gironines, per avui es preveu pluja al conjunt de la demarcació, en especial al Ripollès i la Garrotxa, mentre divendres es mantindran alguns núvols i sense pluja amb temperatures màximes ja de 16 o 17 graus durant la jornada.

Pel que fa al cap de setmana, segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya, el temps es preveu que serà variable i s'esperen algunes precipitacions a causa del pas de diversos fronts.