L'alumnat de primer curs dels batxillerats científic i tecnològic de l'institut S'Agulla, de Blanes, ha conegut el projecte Olisses, que té com a objectiu evitar la contaminació provocada per l'oli de cuina usat que s'aboca a l'aigüera i fabricar biodièsel sostenible a partir d'aquest residu.

El gerent de la Fundació Aspronis, Jordi Saavedra, va oferir una xerrada sobre aquest tema als joves i els va demanar que reflexionessin sobre el problema, pensant en les raons per què es fan accions com la de llençar l'oli de cuina utilitzat.

Aspronis és una entitat sense ànim de lucre dedicada a l'atenció de persones discapacitades intel·lectuals i les seves famílies, que treball per conscienciar la societat de l'existència de diferents discapacitats. La fundació Asproseat, empresa i treball, ofereix als centres educatius la unitat didàctica que Asproseat, empresa i treball, facilita als centres educatius perquè els alumnes coneguin el projecte d'aquesta energia alternativa. Saavedra va deixar a l'institut S'Agulla sis caixes amb 120 ampolles per recollir l'oli usat. Després, els treballadors d'Aspronis netejaran els envasos perquè es puguin reutilitzar.

Els estudiants de 1r de Batxillerat explicaran la iniciativa a la resta d'alumnat del centre.