Les entrades a la Garrotxa per la part de les valls d´Hostoles i del Llémena estaran vigilades perGarrotxa càmeres de seguretata partir de l´agost. L´alcalde de les Planes, Eduard Llorà (PdeCAT), ha explicat que les Planes ubicarà una càmera de l´Hostal del Fang. Es tracta d´un establiment situat a la C-63, molt a prop del terme municipal d´Amer. La càmera enregistrarà tots els vehicles que entrin en un perímetre determinat. El manteniment de la càmera serà de 3.000 € anuals. Pel que fa a la instal·lació i compra de l´aparell, l´Ajuntament de les Planes s´ha incorporat a una compra agregada impulsada pel Consell Comarcal de la Garrotxa.

Es tracta de la mateixa compra de la qual forma part Sant Feliu de Pallerols. Aquesta localitat preveu instal·lar una càmera a la C-63, però per la part d´Olot. Per la seva part, Sant Aniol de Finestres també preveu posar una càmera a l´entrada del poble per la GI-531 que detectarà els vehicles provinents de Girona. D´aquesta manera les entrades a la Vall d´Hostoles quedaran controlades.El custodi de les imatges anirà a càrrec de la comissaria dels Mossos d´Esquadra d´Olot.

Segons Llorà, les càmeres suposaran una millora en la seguretat almenys en el seu municipi, del qual ha apuntat que en els darrers temps no han tingut lloc robatoris greus. El darrer va tenir lloc en una casa particular fa un mes. Van entrar-hi en absència dels veïns.