La Generalitat, a través de l´empresa pública Ports de la Generalitat, participa a la fira Seatrade Cruise Global 2018, amb els ports de Palamós (Baix Empordà), Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i les seves destinacions per promoure, a través de les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port, instal·lacions portuàries, nous serveis i les activitats turístiques davant la indústria creuerística. La Seatrade Cruise Global és l´aparador internacional més important del sector de creuers que se celebra del 5 al 8 de març, a Fort Lauderdale, Florida (Estats Units). Aquest fòrum és el punt de trobada de les principals companyies de creuers del món amb els ports, els operadors turístics i els professionals de la indústria.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha assistist per segon any consecutiu a la fira Seatrade, acompanyat dels tècnics de diferents organismes. "Anem als Estats Units amb l´objectiu d´organitzar trobades amb les principals companyies, fidelitzar navilieres i buscar noves línies de creuers tant per a la Costa Brava i com per a les Terres de l´Ebre", ha subratllat Gómez.

Aquestes dues marques han donat suport aquestes dies, amb l´esponsorització de l´acte més important de l´associació dels ports de creuers a la Mediterrània (Medcruise), la conferència 'Tendències a la Mediterrània', on s´han explicat les principals novetats del sector i quina serà la tendència d´aquesta activitat a la Mediterrània els pròxims anys. Així mateix, els representants de Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port donaran a conèixer als responsables de la indústria creuerística d´arreu del món els tres enclavaments catalans i les principals activitats que poden fer els turistes de creuer.

Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port promouen els tres ports gestionats per la Generalitat amb tràfic de creuers, i el ventall d´activitats culturals, històriques, gastronòmiques, esportives, de natura i d´oci que s´ofereixen als turistes de creuer a les respectives destinacions. Les institucions compromeses en treballar pel creixement de l´activitat creuerística a la costa catalana són Ports de la Generalitat; l´Ajuntament de Palamós, l´Ajuntament de Roses i l´Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita; el Patronat de Turisme Costa Brava - Girona i el Patronat de Turisme Terres de l´Ebre; així com la Cambra de Girona, la Cambra de Palamós i la Cambra de Tortosa.