Els furts són un dels indicadors de seguretat que segueix en augment a la província de Girona. Entre el 2016 i el 2017 han crescut un 4,5%. Pot semblar que és un percentatge baix, però numèricament són molts casos, ja que de furts coneguts per la policia a la demarcació el 2017 n'hi va haver 12.433 mentre que el 2016, 11.899.

La policia de més proximitat, és a dir les locals, són les que destinen més esforços a lluitar contra aquesta tipologia de petits robatoris ja que fruit del contacte amb els botiguers en ocasions es denuncien gairebé al moment i es detenen els autors. Sovint són lladres reincidents que es dediquen a això. Mossos i policies locals treballen aquests aspectes conjuntament i també es fan campanyes com les de Nadal, època que els delinqüents aprofiten per fer l'agost. Aquesta setmana passada la Policia Municipal, en el marc del dispositiu especial que té per lluitar contra els furts, va detenir un habitual d'aquest tipus de robatoris. En aquesta ocasió, l'home va ser arrestat per robar texans per valor de 461 euros en tres botigues de la ciutat. El detingut és Jose H.A., de 50 anys i veí de Vidreres.

Els fets es remunten el matí del dijous passat quan els agents de la Secció d'Investigació de la Policia Municipal que feien servei de paisà en el marc del dispositiu de furts van rebre la trucada d'un comerç de Girona informant que tenien la descripció d'una persona que els havia agafat uns pantalons del mostrador i havia marxat corrent.

Els agents van iniciar la recerca del presumpte autor i van localitzar un home que corresponia amb la descripció facilitada, i que és un habitual del furt en comerços. La descripció proporcionada per diferents testimonis coincidia i això en va facilitar la detenció.

En aquell moment, els agents es van identificar com a policies i van veure que el sospitós portava una bossa de plàstic plena de pantalons texans, valorats en conjunt en 461,86 euros, amb les alarmes de seguretat i les etiquetes de la botiga encara posades. Tot seguit, els agents van comprovar que les peces de roba corresponien al comerç de Girona que havia fet la denúncia.

Per aquests motius els agents de la Secció d'Investigació de la Policia Municipal de Girona van detenir Jose H.A., com a presumpte autor d'un delicte de furt. Es dona el cas que els dies 20 i 23 de febrer ja s'havia detingut José H.A. per furts amb un modus operandi