Els Bombers de la Generalitat tornaran a animar les donacions de sang per afrontar amb reserves suficients la Setmana Santa, una època en què l'estoc de sang baixa considerablement pel canvi d'hàbits de la ciutadania i les vacances. Ho faran amb la quarta edició de la campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang», una iniciativa conjunta del cos i el Banc de Sang i Teixits que, per primera vegada, s'allarga tot el mes de març i no només vuit dies per aconseguir el màxim nombre de donacions.

Figueres, Palamós, Lloret de Mar, Torroella de Montgrí, Roses o Girona són algunes de les poblacions per on passarà la campanya els propers dies per incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal d'assegurar que les reserves de sang es mantenen durant les festes de Pasqua.

En total, seran una vintena les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l'exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d'exercicis de rescat o d'actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

Després de passar per municipis com Lleida, Vilafranca del Penedès o Caldes de Montbui, la campanya d'enguany arriba per primera vegada a la demarcació de Girona aquest dissabte.

Serà en una doble convocatòria: a la plaça de Catalunya de Figueres (de 10 a 2 i de 4 a 8) i a la plaça del Suro de Palamós (de 10 a 2 i de 4 a 8.30).

La cita continua dimarts 13, a l'Avinguda del Rieral de Lloret de Mar, de 10 del matí a 2 del migida i de 4 a 8 del vespre.

A continuació, divendres 16, la iniciativa arriba a la plaça Catalunya de Girona, de 10 a 2 i de 4 a 8; i dissabte 17 a Torroella de Montgrí, al carrer Ullà de 10 a 2 i de 4.30 a 20.30.

La darrera jornada de la campanya a les comarques gironines serà el 18 de març, davant dels cinemes de Roses, de 10 del matí a 2 del migdia.

La campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang» compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s'han implicat en la realització de la campanya gràcies a la participació d'entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades i cedint alguns locals.

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d'ajudar en l'objectiu d'augmentar les reserves de sang a Catalunya.

I és que cal tenir en compte que les donacions s'han de produir de manera regular durant l'any per tal d'assolir el miler de bosses de sang que fan falta cada dia a Catalunya per cobrir les necessitats dels hospitals.

La sang no es pot fabricar i caduca. Les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies iels glòbuls vermells als 42.