09 de març de 2018
09.03.2018

Limnos demana que es reposin arbres a l'estany de Banyoles

L´entitat mediambiental demana crear una ordenança de protecció de la vegetació

09.03.2018 | 16:10
Limnos demana que es reposin arbres a l'estany de Banyoles

Limnos, una Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l´Estany, ha demanat que es reposin els arbres que s´han tallat al voltant de l´estany de Banyoles. El col·lectiu explica que «durant els últims mesos s´estan duent a terme diferents actuacions sobre la vegetació tècnicament justificades», però en d´altres –com els verns i salzes individuals– no es preveu «la seva reposició, tot i ser arbres autòctons que havien crescut de forma natural a la vora o a prop de l´estany, amb prou anys de vida, i amb un valor paisatgístic i medi ambiental».

L´associació Limnos ha lamentat «la manca d´informació pública prèvia a la tala dels arbres», en una actuació de fets consumats que «es repeteix freqüentment, obviant el dret de la ciutadania a conèixer els motius d´aquestes actuacions». Alhora expressa «la necessitat que totes les entitats implicades mostrin màxima sensibilitat ambiental i que això es tradueixi en fets».

Per tot això, l´entitat demana als ajuntaments implicats que puguin «elaborar una ordenança de protecció de l´arbrat i altra vegetació d´interès local, com ja tenen algunes localitats catalanes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook