Quan les obres del Firal d’Olot estiguin acabades tindran un aspecte saludable. El centenar de plàtans que decoren el passeig seran una mostra de vigor. Per fer-ho possible l’empresa concessionària de les obres ha posat 2 dels arbres que havien tret a l’inici de les obres del Firal Petit.

Després d’haver passat uns mesos en un viver, els plàtans han tornat a ser plantats per substituir arbres en mal estat.

També en els darrers dies han tret els plàtans ubicats davant de les façanes dels edificis d’interès cases Solà Morales, Gaietà Vila i el Teatre Principal i els han posat en llocs on feien falta.

El canvi de lloc dels arbres ha estat un dels moviments més espectaculars d’unes feines que cada dia aturen desenes de vianants. A més, ha estat una mostra més de l’avanç de les obres cap a una imatge clara del nou firal.

Fa pocs dies va tenir l’inici del túnel que ajuntarà els aparcaments de l’Illa del Teatre i del Firalet. La intenció del subterrani és reduir fins al mínim la presència de vehicles en un passeig de vianants.

Unes altres mostres de la nova imatge del Firal són la nova pavimentació i els llums de disseny. Les lloses resistents i antilliscants ocupen ja una part visible de l’inici del passeig. Els llums nous també han estat posats davant del Teatre Principal i de la casa Gaietà Vila.

La voluntat és que alguns bars puguin instal·lar terrasses abans de l’estiu i que en una part s’hi pugui passejar.