La GIO, l'orquestra simfònica de les comarques gironines, oferirà els dies 16 i 17 de març -a Olot i a Girona, respectivament-, dues gales solidàries per presentar el seu DVD benèfic contra el càncer. Els beneficis de la venda del DVD, que conté l'enregistrament del concert del cinquè aniversari de la formació, i dels actes solidaris es destinaran a un projece de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, l'Idibgi, encapçalat pel doctor Jordi Frigola.

La iniciativa ha estat possible, en part, gràcies a una campanya de micromecenatge i en col·laboració amb el blog El crep de mi vida, impulsat per Vanessa Nueda, destinat a recaptar fons per a aquesta investigació per desenvolupar una nova eina per lluitar contra el càncer, buscant nous inhibidors específics del creixement cel·lular.

Les gales, que tindran lloc dissabte i diumenge vinent, a les 20.30 hores, als Cines Olot i als Cinemes Albèniz Plaça de Girona, seran una experiència per gaudir de la música clàssica a la gran pantalla. Comptaran amb una presentació del director de la GIO, Marcel Sabaté, Vanessa Nueda, el doctor Jordi Frigola i, en el cas de Girona, també del músic i compositor Albert Guinovart, padrí de l'orquestra i que va participar en el concert enregistrat en què es van interpretar obres de Beethoven i Txaikovski. També s'hi va estrenar el poema simfònic Núria, obra d'encàrrec a Guinovart dedicada a la mare dels germans Sabaté -inspiradora de la GIO i que va morir de càncer- i a la filla de Jaume i fillola de Marcel.

L'entrada és gratuïta fins a esgotar les localitats i es pot reservar al web www.giorquestra.cat i a les taquilles dels cinemes. El DVD es podrà adquirir a un preu de 20 euros en el transcurs d'aquestes gales o bé es pot encarregar a través del web www.giorquestra.cat.